Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Nasz Dom

Nasz Dom

Nasz Dom

Międzynarodowy Dzień Gofra

25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Tak też w Środowiskowym Domu Samopomocy nie mogło się obyć bez pieczenia tych pyszności. Najczęściej podawane są z bitą śmietaną, owocami, a także z dżemem lub lodami.

Ciasto na gofry przygotowuje się z kilku składników tj.: mąki, cukru, soli, stopionego masła lub oleju, żółtek jaj i mleka, a następnie ubitych białek jaj. Można je jeść zarówno na słodko, jak również w wersji wytrawnej, na zimno lub na ciepło. W każdej wersji smakują wyśmienicie i każdej trudno jest się oprzeć! W pracowni kulinarnej zaangażowani Uczestnicy brali udział w przygotowaniu tych słodkości. A w całym Środowiskowym Domu unosił się piękny zapach pieczonych gofrów.

Autor: Jagoda Łukaszewska